Competitie informatie

Basis informatie senioren (regio)competitie

Wil je je opgeven voor de seniorencompetitie lees dan onderstaande informatie goed door. 
Dit is de basisinformatie (buiten het feit dat je natuurlijk 10 tot 14 competitie wedstrijden speelt) over de competitie, bij vragen contact dan de senioren ccp via de op deze site te vinden informatie.

De seniorencompetitie in een notendop:

Wanneer spelen we de wedstrijden?
Wij spelen onze thuis wedstrijden op vrijdagavond vanaf 20.00 uur in de Wiltsangh, zorg er dus voor dat je om 19.45 aanwezig bent.
De uitwedstrijden zijn afhankelijk van de tegenstanders. Meestal zal dit op vrijdagavond of zaterdag (gedurende de dag/avond) zijn.

Omdat BC Hellas een zondagsvereniging is (= wij spelen NIET op zondag), zijn de tegenstanders die normaliter wel op zondag hun thuiswedstrijden spelen verplicht om met een andere dag/datum te komen. Vaak zijn deze wedstrijden door de weeks in de avond. Soms gaat het dan om 1 wedstrijd gedurende de competitie, of zelfs geen één. Maar het kan dus ook zijn dat alle 7 uitwedstrijden door de weeks gespeeld moeten worden….
Hier is op voorhand niets over te zeggen.

Een drankje doen
Na afloop van de wedstrijd, eigenlijk na het douchen, doe je een drankje met de tegenstander, de tegenstander doet dat ook met jou als zij thuis spelen.
Het thuisspelende team betaalt; en bepaalt dus wat er mogelijk is qua drankjes en eten/hapjes.
Dit is dus voor eigen rekening en is niet vanuit de club! 

Je wedstrijden spelen
We gaan er van uit dat je, wanneer je je inschrijft voor de competitie, ook daadwerkelijk de wedstrijden komt spelen. Natuurlijk kan er een keer iets zijn waardoor je niet kan maar het gaat maar om maximaal 14 wedstrijden verspreid over 5 maanden.
Misschien zal je dus een verjaardag of feestje van iemand moeten missen voor je teamgenoten.

Zelf invallers zoeken
Als je onverhoopt toch niet kan.. blessure ofzo.. zoek dan zelf, eventueel in overleg met de CCP, een invaller.
Wil je zeker weten of hij/zijn mag invallen op jouw niveau? Overleg dan met de ccp.

Zelf de wedstrijdformulieren (=WF) meenemen
Via badmintonnederland.toernooi.nl kunnen jullie zelf het WF uitprinten en in 2-voud meenemen voor de thuiswedstrijden. Meestal doet de teamcaptain dit maar dat kunnen jullie binnen een team zelf regelen.

Het thuis spelende team is verantwoordelijk voor dit WF. 1 is er voor de tegenstander en 1 voor jezelf. Tijdens de warming up vult de tegenstander op zijn versie en jullie op je eigen versie de speelvolgorde in. Vervolgens leg je deze beide formulieren naast elkaar en neem je het over zodat er 2 gelijke formulieren ontstaan. Dan mag er niet meer gewisseld worden in de speelvolgordes. Enkel bij een blessure mag de geblesseerde speler vervangen worden, in de volgende pot, door iemand anders. maar deze speelt dan dezelfde potjes als de oorspronkelijke speler zou spelen.

Na afloop van de wedstrijd moet je er voor zorgen dat de standen op beide formulieren staan en dat beide formulieren ondertekend zijn door jezelf en de teamcaptain van de tegenstander. 1 formulier geef je dan mee en 1 houd je er zelf tot minimaal 1 maand na afloop van het seizoen. Tot die tijd kan er nog controle vanuit de bond plaatsvinden op de wedstrijdformulieren.

Zelf de uitslagen invoeren op internet
De teamcaptain van elk team zorgt ervoor dat op tijd de uitslagen van de thuiswedstrijden ingevoerd zijn op badmintonnederland.toernooi.nl .

Shuttles
Je bent als team zelf verantwoordelijk dat je goede shuttles hebt voor de wedstrijd. De shuttles worden wel ter beschikking gesteld door de club.

Op tijd een koker shuttles hebben voor de wedstrijd is in overleg met Lennard te regelen, deze beheert de voorraad shuttles van de club. Zie je elkaar op woensdag avond, of moet hij zelf ook thuis een wedstrijd spelen en neemt hij dan een koker mee, of haal je het op bij hem thuis….
Mogelijkheden genoeg maar dus zelf te regelen/communiceren met Lennard.

Zelf de uitslagen invoeren op internet
De teamcaptain van elk team zorgt ervoor dat op tijd de uitslagen van de thuiswedstrijden ingevoerd zijn op badmintonnederland.toernooi.nl .

Boetes
Boetes zijn, zoals gesteld in het huishoudelijk regelement van de club, voor rekening van het betreffende team waar deze boete voor is uitgeschreven. Redenen hiervoor kunnen o.a. (maar niet uitsluitend) zijn te laat standen ingevoerd, niet compleet gespeeld, niet gerechtigde speler laten spelen, etc.

Kosten
Competitie spelen kost de club geld, de kosten die we als club betalen worden doorberekend aan de gebruikers, jullie dus. Daarnaast hebben we voor komend seizoen een gediplomeerd trainer voor de groep staan die ook betaald moet worden. De competitie bijdrage wordt voor 2023-2024 dan ook ca. €74 boven op de reguliere contributie.


Als je je inschrijft voor de competitie gaan we ervan uit dat je bovenstaande, plus de regelementen van de club, kent en akkoord bent.

Recreanten (18+)Woensdag van 20:30 – 22:30
Training competitieWoensdag van 20:30 – 22:00
Jeugdgroep 1 & 2Vrijdag van 18:30 – 20:00
CompetitiewedstrijdenVrijdag van 20:00 – 23:00
DatumTeams thuisBanen vrij
17 mei
24 mei
Recreanten competitie1 baan vrij (Feitenhof)